Syndig Jule Roulade

Mettes Syndige Jule Roulade – en absolut MUST til årets perfekte søde jul:=) 
Hvert år laver jeg denne vidunderlige jule roulade. Den er top syndig, smager himmelsk og jeg er vild med den. Normalt bager jeg glutenfrit og sukker frit, men til denne drøm af syndige jule roulade, så giver jeg den max gaz. Den fuldender hyggen i jule dagene… Prøv den!!

**Den kræver lidt forarbejde – så start med at få cremefyldet lavet i god tid.

Cremefyldet – Det skal du bruge:
200 g. mandler smuttede og groft hakkede
300 g. nougat
3½ dl piskefløde 38%

Sådan gør du:
De hakkede mandler ristes på panden til de har fået en gylden kulør.
Den bløde nougat smeltes i gryden sammen med fløden i ca. 10 minutter
under omrøring. Afslut med at tilføje mandlerne, lad cremen køle af.
TIP: Jeg plejer at sætte gryden med cremefyldet udenfor i kulden, så går
det tjept med nedkølingen…

Kagebunden – Det skal du bruge:
350 g. marcipan
2 dl. piskefløde 38%
3 æg
2 æggehvider dvs. æggehviderne fra 2 æg
100 g. smør
100 g. hvedemel
120 g. flormelis

Sådan gør du:
De 2 æggehvider piskes stive, de skal bruges til sidst.
Marcipanen rives groft på en rive jern. Tilsæt fløde, blødgjort smør, 3 hele æg, flormelis og hvedemel. Røres godt igennem, – jeg plejer at bruge en el-pisker. Afslut med at vende æggehviderne i massen og samle dejen.

Beklæd en bageplade med bagepapir. TIP: Buk siderne og enderne op efter på bagepapiret. Så holder det dejen indenfor “rammerne”. Fordel dejen ensartet ud over bagepapiret. Bages ca. i 20 min. på 200 grader. Hold øje med at bunden ikke får for
meget. Men den skal være let gylden på overfladen.

Tag bunden ud og lad den stå et øjeblik og afkøle, men ikke for længe så bliver den svær at rulle til en roulade. Fordel nu cremefyldet ensartet henover fladen. Drej og rul
den på langs. TIP: Når du ruller så brug bagepapiret til at styre og holde formen på din roulade. Når den er rullet, så rul den ind i sølvpapir. Kom den straks i køleskabet
og lad den blive kold.

Pyntes med mørk chokolade og list ekstra lir:
Tag den ud når den er afkølet og overtræk den med en lækker 70% chokolade. Min favorit chokolade er Bjørnsted Acuador dark 70% fra Føtex. I år har jeg pyntet den ene med Hindbær Crumble fra Helsam.

Jeg er vild med at hindbær bringer det syrlige til det søde, en kanon kombination og et festfyrværkeri til smagen.
Pynt op med:
Jeg elsker detaljer som giver en helheds oplevelse. Derfor brug hvad du har har decór til at fuldende dit display og servering. Her har jeg har brugt mit jule pynt til at skabe en stemning omkring mine velsmagende jule roulader.