Amerikansk Forskning om Kirtan Kriya

Flere studier viser positive virkninger ved brugen af Mantra Meditationen Kirtan Kriya der bruges i Kundalini Yoga:

1: Fra et amerikansk studie fra januar 2013 for familie plejepersoner på demensområdet med depressive symptomer. Fandt forskerne synlige og betydelige resultater på at Meditationen Kirtan Kriya har en positiv virkning på mental sundhed og depression. Samtidig opdagede forskerne at den arbejder helt ned på celle- og kromosom niveau. Det betyder at meditationen kan være med til at skyde vores aldringsprocess. Tænk hvad den kan køre for dig som er sund og rask. Følg linket til forsknings rapport:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3423469/#R2

2: I 2003 foretog Alzheimer’s Research & Prevention Foundation en undersøgelse på Amen Clinic i Newport Beach i Californien. Man lavede en SPEC-scanning før og efter brug af Meditationen Kirtan Kriya.

SPEC-Scanning før Kirtan Kriya:
I en af ​​de hjerne scanninger der blev foretaget, ses det at fordybningerne i den forreste del af hjernen, viser en mangel på komplet blodgennemstrømning. Området placeret på bagsiden region af hjernen er klumpet og asymmetrisk, også på grund af en mangel på blodgennemstrømning. I midten af ​​hjernen er Thalamus ikke synlig.

Kirtan-Kriya-brain-before

SPEC-Scanning efter Kirtan Kriya:
Viste at i samme hjerne var smilehuller forsvundet og den viste en stigning i blodgennemstrømningen. Bagsiden af hjernen er fyldigere og mere symmetrisk.
Thalamus er nu synlig i midten af ​​hjernen. Thalamus styrer appetit og søvn cyklusser og den modtager forskellige informationer bl.a. sensoriske – syn, føle, smag og hørelse. Den omformulerer signalerne inden de overføres til cortex.

Kirtan-Kriya-brain-after

Alzheimer’s Research & Prevention Foundation website:
http://www.alzheimersprevention.org/research.htm

Meditation og stress management:
http://alzheimersprevention.org/4-pillars-of-prevention/pillar-2-stress-management/

Her følger flere interessante links på forsknings rapporter og artikler:

3:Amerikansk forsknings studie fra 2012 – Her ser man virkninger på  af omkring på humør og angst hos patienter med hukommelsestab ved et 8-ugers forløb med Kirtan Kriya Meditation. Følg linket til forsknings rapport:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22268968
Følg link til artikel:
http://psychcentral.com/news/2012/07/25/research-uncovers-yogas-stress-reduction-secrets/42192.html

4:Amerikansk studie fra 2009 der gik ud på at undersøge ændringer i hjernens fysiologi ved brug af Mantra meditation. Det viste sig at der sker ændringer i vores cerebral blodgennemstrømninger i hjernen. Følg linket til forsknings rapport:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19773673/

5: Pårørende der tager sig af deres kære med Alzheimers bliver ofte ramt af depression, ensomhed, udmattelse og stress. Men ved at dyrke Yoga eller bruge Kirtan Kriya Meditationen kan de finde støtte i deres daglige hverdag. Når der bruges Kirtan kriya benyttes der både, mantra, finger gymnatsik og visulation. Dette skaber en hjerne fitness effekt som er stress reducerende. Følg link og læse artiklen:
http://psychcentral.com/news/2012/03/14/yoga-helps-caregivers/35959.html

6: Yoga og meditationen Kirtan Kriya kan reducere stress ved at modvirke inflammationer i kroppen. Det visar en ny forskning fra University of California, Los Angeles (UCLA)  Følg link og læse artiklen:
http://www.improveme.se/new/magazine/article/8148/yoga-lker-kroppen