Om Breathwalk

Breathing Your Way to a Revitalized Body, Mind and Spirit.

Breathwalk – gående meditation også kaldet Yoga til fods, er en videre udvikling af Kundalini Yoga. Her bruges en fantastisk og power fuld kombination af øvelser, åndedrætsteknikker, gå gang, finger gymnastik, mantra og afsluttende meditation. Som bonus er det berigende at være ude i naturen. Det giver en ekstra dimension til oplevelsen. Sætter det allerede fut i fusserne, så læs mere HER om priser og tilmelding.

Ved Breathwalk forenes vejrtrækning med gå gang. Det er en videnskabelig teknik der bygger på specifikke vejrtræknings øvelser der synkroniseres med ens skridt og derved gavner kroppen i bevægelse. Man veksler imellem åndedræt´s teknikker og normal gå gang. Breathwalk gavner og styrker vores vitalitet og hjerterytme, højner vores hjerneaktivitet, balancerer blodtrykket, styrker musklerne, forbedre vores søvn, mindsker risiko for bryst- og tyktarms cancer, nedsætter prostata cancer, balancerer hormonerne, øger lunge kapaciteten, giver beskyttelse mod demens and ahlzeimers, hjernen øges i volumen, lindre depression og hjælper på humøret m.m. Det er psykisk, fysisk og spirituel fitness.
breathwalk_girls_TOST_YOGA

Alle de forskellige åndedræt´s teknikker der bruges i Breathwalk har forskellige effekter. F.eks. ved større indånding end udånding får man mere energi, motivation, øget blodcirkulation og et stærkere hjerte. Ved større udånding end indånding får man mere ro, reduceret vrede, udrensning og øget mental fokus. Ved lige indånding og udånding skabes klarhed, fokus og energi. Vi bruger både segmenteret, viskende, bløde, udvidende og holdende åndedræt. Finger gymnastikken er hvor fingre bevæger sig med mantra i bevægelse. Når finger spidserne presses mod hinanden sættes der skub i krops kemien. Det skaber positive forandringer, bølger af signaler om at hjerne og krop skal vågne, begge hjernehalvdele aktiveres, meridian banerne stimuleres for optimalt energi flow og balance. Når man går flyttes blikket langt ud med fokus i det uendelige. Det er stress reducerende og er med til at flytte tanker og sind væk og det skaber ro og overblik. I Breathwalk findes der 16 stærke programmer der alle har specifikke områder der kan støtte og hjælpe psykisk og fysisk.

Breathwalk er udviklet af Yogi Bhajan Ph.D og Gurucharan Singh Khalsa Ph.D. Dem af jer der har deltaget i mine Kundalini Yoga klasser vil genkende mange indledende og afsluttende øvelser, mantraer og åndedrætsteknikker da jeg underviser i Kundalini Yoga as taught by Yogi Bhajan.

Min udendørs Breathwalk høre til min POP UP YOGA. Se mere under menuen for praktisk info omkring priser med mere.

NB:I USA har man testet effekten af Breathwalk indenfor 5 fundamentale områder som er vigtige for vores helbred og velbefindende. De er hjerte rytme, visuel fokus, muskel balance, hjerne aktivitets mønstre og humør. Test blev udført på Mind/Body Medical Center og Massachusetts General Hospital i Boston. Det viste sig at hjerte rytmen der sker ved Breathwalk fremmer vores biologiske fleksibilitet, som med stor effekt gavner vores håndtering i pressede og stressede situationer. Sammen med den øgede hjerne aktivitet var resultatet positivt og med stor forbedring på alle de 5 områder.

Et af de mantraer der bruges i Breathwalk bruges også i en meditation kaldet Kirtan Kriya, hvor både mantra og finger gymnastik også benyttes, – meditationen er fra Kundalini Yoga. Der er lavet amerikanske studier på effekten af denne meditation og det viser sig at den har en yderst gavnlig og positiv virkning på hjernen og kroppen. Blandt andet på kirtlen Thalamus som styrer vores appetit, søvn cyklusser og vores sensoriske system såsom syn, føle, smag og hørelse. Forskerne opdagede også at den arbejder helt ned på det celle- og kromosom niveau, som kan skyde vores aldringsproces. Du kan læse mere om studierne her på dette link: https://tostyoga.com/forskning-om-kirtan-kriya/

Mette_Tost_Shadow_Walk_w_Me