Kundalini Yoga – Heart over Head Living!

HeartOverHeadLivingTOSTYOGA

Jeg vil gerne præsentere hvad Kundalini Yoga kan gøre for dig!
Kundalini Yoga er i bund og grund en videnskab der bygger på unikke teknikker til en øget bevidsthed. Ved at træne Kundalini Yoga starter vi en personlig relation og det er gennem egne erfaringer med denne, at vi vokser som menneske og får støtten til at leve livet fuldt ud. For mig personligt er Kundalini Yoga en rigtig god ven. Den er et spejl på hvem og hvor jeg er i mit liv. Den sætter fokus på min krop, sind og ånd. Den udforsker alle mine nuancer, dybder og mit menneskelige potentiale. Her får jeg en personlig dialog med alle sider af mig selv. Det gælder både den fysiske, psykiske og spirituelle tilgang til livet. Den bringer mig fra hoved og ned i kroppen.Den træner mig til at vælge “Heart over Head”.

“Yoga betyder at forene selvet med hele ens væsen. Det bevidste forenes med det uendelige bevidste.”

En Yogisk livsstil handler ikke kun om øvelserne men også om den visdom, kærlighed og bevidsthed vi opnår gennem træningen. Den handler om at balancere krop, sind og ånd som går hånd i hånd. Uden en sund krop kan vi ikke klare en fysisk hverdag, uden et balanceret sind kan vi ikke forstå vores egne følelser, uden ånd kan vi ikke leve vores sjæls kald.

Yogi Bhajan Quote;
“Yoga was made for a person to be healthy, happy, and holy. Kundalini Yoga was made to be healthy, happy, and holy and aware! The secret of your soul is awareness.”

Udover at Kundalini Yoga lære os teknikken til bevidsthed så holdes vi sunde og raske. Vi får det fulde udbytte; et stærkt immunforsvar og et stærkt nervesystem, vitale kirtler, god iltning og blod cirkulation, balancering af humøret, fornyet energi, overskud og en dyb spirituel kontakt til vores sjæl. Med Kundalini Yoga kan vi træne os til et ”Neutral Mind” som giver os fokus, glæde og overskud. Her lader vi os ikke påvirke af uforløste følelser eller begrænsninger og kan intuitivt og med rummelighed favne livet.

Kundalini betyder ”the curl of the hair of the beloved”. Det symboliserer et kæmpe energi potentiale af indre bevidsthed og spiritualitet der ligger sammenkrøllet I bunden af vores rygsøjle. Når Kundalini energien aktiveres sker der en fysisk udveksling mellem Pineal kirtlen og Hypofysen som aktivere glæde og velvære og holder sindet rent fra negativitet. Det er gennem brug af kropslåse i øvelserne, at vi kan løfte energien op igennem rygsøjlen og opnå dette maksimale udbytte.
Første rodlås mulbandh bringer energien apana fra bunden af vores rygsøjle til navle punktet ved vores 4 ryghvirvel. Også kaldet solarpleksus vores power center som er det centrale sted for vores kundalini energi – her mødes 72.000 tusinde nervebaner. Herfra spænder vi op i mellemgulvet som er vores anden lås Uddiyana Bandh. Herfra føres energien videre op til nakken som er vores tredje lås Jalandhar Bandh. Herfra føres energien videre op og ud af hovedet. Når alle tre låse aktiveres kaldes det Mahabandh og vi aktivere en selv healing.

Yogi Bhajan Quote:
“Kundalini Yoga is uncoiling yourself to find your potential and your vitality and to reach for your virtues. There is nothing from outside. Try to understand that. All is in you. You are the storehouse of your totality. ”

Jeg vil fremhæve Kundalini Yoga som værende diamanten indenfor alle yoga former. Den er en forening af alle Yoga former. Kundalini Yoga udspringer fra mere end 8,4 millioner Kriyas. Hver Kriya har unikke og specifikke sammensatte øvelser der alle har specifik effekt for krop, sind og ånd. Med Kundalini Yoga kan vi træne uafhængig af psykiske som fysiske begrænsninger.

Kundalini Yoga evner en unik sammensat værkstøjskasse der støtter og løfter os ind i menneskelig transformation, sundhed, højere bevidsthed, fornyet energi og kreativt potentiale. Jeg bliver konstant imponeret over at jeg her kan hente øvelser, mantraer og meditationer for alt hvad jeg har brug for. En vejrtrækning øvelse til aktivering af energi. En Kriya for udrensning af min galde og lever. Et mantra for selv healing. En meditation til at manifestere overflod. Det er ikke bare en almindelig værktøjskasse men en magisk værktøjskasse fyldt med hjælp til selvhjælp.

Er du nysgerrig nu på at begynde din Kundalini Yoga praksis, så begynder vi indendørs søndag d.16. august 16.30-18.00 i StudioNia, Suomisvej 2, 1927 Frederiksberg. Tryk HER for mere info. Indtil da er jeg udenfor med min POPUP YOGA, hvor du også er hjertelig velkommen..

Jeg ser frem til at møde dig.
Stor sommer hilsen fra Mette

TOST YOGA v/ Mette Tost er international Certificeret Kundalini yoga instruktør og Svensk Certificeret Terapeutisk Breathwalk instruktør og Access Consciousness behandler. Snart også HeartMath Meditations Coach.

Pift: vidste du at Breathwalk er en udvikling af Kundalini Yoga?
Læs mere HER.