Slå Ballerne i Græsset!

Top_Bramme_Mette_Tost_Grass

Tænker du over hvad Mudras og helt specifikt hvad Gyan Mudra kan gøre for dig?
Nej vel, men lad mig dele det med dig her i mit grønne indlæg. Brug det som inspiration i din egen personlige Yoga praksis. Jeg håber du allerede har øvet dig med min tale-intro-trænings-video der fulgte med dit Nyhedsbrev, eller det smukke Meditations blomster kort…

Hvad er Mudras?
En Mudra er en position af fingre og hænder som låser eller forsegler og guider energi flow og reflekser til krop, sind og ånd. Vores hænder er en form for energi kort over vores bevidsthed og helbred. Hver af dine 5 fingre repræsenterer et element, en personlig kvalitet og en planets indflydelse. Mudras har været praktiseret i flere tusinde år af Yogier, som har præciseret hånd områder og de reflekser som her er forbundet. Alle områder af hænder og fingre hænger sammen med visse områder af kroppen og hjernen, de repræsenterer forskellige følelser og adfærdsmønstre. Når vi bruger Mudras er det som at spille på et Keyboard der bringer input videre rundt i krop, sind og ånd.

Dine fingerspidser summer af liv og kommunikation.
Det er tydeligt at mærke at det snurre med vibrationer i fingerspidserne når de samles. Prøv lige selv at samle din tommeltot i blidt pres mod pegefingeren i Gyan Mudra. Kan du mærke at det summer med energi kommunikation og forbindelse…:=)

Fingrenes betydning;
  1. Tommeltotten= Jord, Ego og Glæde.
  2. Pege finger = Vand, Jupiter, Viden.
  3. Langemand = Ild, Saturn, Tålmodighed.
  4. Ringfinger= Luft, Sol, Energi.
  5. Lillefinger= Æter, Mercury, Intuition/kommunikation.

Hvordan kan du bruge Mudras aktivt?
Vil du forbedre eller styrke ovenstående egenskaber så prøv dig frem. Du forener tommeltot sammen med den finger hvis betydning du ønsker at træne på, – så nemt er det. Eks. hvis vil træne på større tålmodighed, som også hænger sammen med at føle sig grounded. Så sæt dig i Easy Pose, Rock Pose eller på en stol.  Luk dine øjne, saml tommeltot med langemand, lige ryg, afslappede skuldre, løftet bryst, brug dybe åndedræt, – du ved det rigtige ilt givende åndedræt, maven langt ud på en indånding og dybt ind på udånding. Lad din lyd fra åndedrættet hjælpe dig til at forblive meditativ. Når dine tanker tager over, så flyt fuld opmærksomhed ind på lyden af dit åndedræt, lad åndedrættet guide dig. Du kan samtidig tilføje en affirmation for dit Rod Chakra som vil støtte op om din Mudra. Affirmationen kan du hviske, sige højt eller recitere mentalt indeni. Når du slutter din Meditation, så indånd, hold vejret blødt, lav en rod lås, lad energien løbe fra bunden af rygsøjlen dit Rod Chakra hele vejen op bag nakke og ud i Kron Chakra. Udånd, hold vejret blødt, lav en rod lås, giv slip ned i jorden Klik her for Rod Chakra affirmation på engelsk.

Hvad er Gyan Mudra – Seal of knowledge?
Seglet, låsen stimulerer lærdom, visdom, modtagelighed og ro. Pegefingeren repræsenterer planeten Jupiter som står for ekspansion. Dit Rod Chakra stimuleres, den løsner spændinger og kan hjælpe på depression. Gyan Mudra er ekstrem beroligende og bringer dig spirituel åbenhed og nemhed i meditationer.
Mette_Gyan_Mudras_maj2015

Hvordan gør du Basic Gyan Mudra?
Toppen af pegefingre mødes med toppen af tommeltotter i et blødt pres, håndflader op ad. De andre fingre er lige og afslappede. Den mest normale stilling er at sidde i Easy Pose med arme lige og afslappede med hænderne hvilende i Gyan Mudra på knæene. Når du går ud af dine Yoga stillinger er det altid super godt at komme retur i Basic Gyan Mudra. Den passer nemlig på det indre energi arbejde du har opnået gennem dine Yoga øvelser.

Hvordan gør du en Grounding Gyan Mudra?
Toppen af pegefingre mødes med toppen af tommeltotter i et blødt pres, men her er håndflader ned mod jorden. De andre fingre er afslappede. Den mest normale stilling er at sidde i Easy Pose med arme lige og afslappede med hænderne hvilende i Gyan Mudra på knæene.Træn min Grounding Gyan Mudra Meditation med den video du har fået i dit Nyhedsbrev.

Hvordan gør du en Active Gyan Mudra?
Denne bruges når du træner stærke åndedrætsøvelser såsom Cannon Breath og Breath Of Fire. Her folder du pegefinger ind bagved tommeltotten , – din tommel og pegefinger danner et ”O”. Så øver du en af disse åndedræt hjemme så brug denne aktive Gyan Mudra.

Jeg vil ønske dig glad Mudra og Meditations fornøjelse. Har du spørgsmål eller får du lyst til at dele en meditations oplevelse med mig så er du hjertelig velkommen. Jeg vil elske det…

Glad Mudra hilsen fra Mette

YOUTUBE_forside_GyanMudra