Om HeartMath

HeartMath Meditation – en målbar og dokumenteret effektiv meditations træning.
Vælg en stress fri hverdag…

Med HeartMath Meditations teknik træner du på et stærkt, fleksibelt og smidig nervesystem. Når du er stresset, bange, vred eller ked af det, vil din hjerterytme være uregelmæssig og denne ubalance vil hjernen opfange som stress respons. Med målrettet HeartMath Meditation forbinder du Hjerte og Hjerne i et stærkt og sundt samarbejde. Du opbygger en stor psykisk modstandskraft, som kan forebygge og behandle stress, angst, depression og søvn problemer, PSTD og HSP. Øge din koncentration, mentale fokus og forbedre præstations evnen. Metoden er videnskabelig dokumenteret på HeartMath Instituttet i USA.

HeartMath Meditation er:
1: Åndedræt.
2: Positive følelser med specifik og målrettet fokus.
3: 7-10 minutter daglig – din Hjerte tid… Med eller uden Inner Balance Sensor.
4: Din usynlige hjælper i en travl hverdag og i mødet med mennesker.

Hvor lang tid skal du bruge på din HeartMath Meditation?
Du får hurtigt mærkbare resultater, hvis du 2 gange daglig i 14 dage afsætter 2 x 10 minutter. Du vil kunne mærke en øget psykisk modstandskraft, balance, indre ro, fokus
og overskud. Brug teknikken i løbet af dagen, og inden længe bliver det en naturlig og daglig pleje af din psykiske sundhed. Den bliver din usynlige hjælper som kan støtte dig, hvor som helst og når som helst. Skab dit eget personlige rum med din egen Hjerte praksis, enten hjemme eller på farten…

Fordelen med en Inner Balance Sensor:
Du har den unikke mulighed at kunne benytte HeartMaths Inner Balance tekniske device. Med denne prisvindende biofeedback, kan du følge din egen coherence eller incoherence. Med en øresensor har du dine egen personlige og direkte måling af din HRV=Hjerterytme, Puls, Coherence i tidsforløbet og Power Spectrum der læser balancen imellem dit sympatiske og parasympatiske nervesystem.Samt valgfrit bevægende objekt som du kan følge med blikket, hermed træne åndedrættet til lige indåndinger som udåndinger. Kan købes til IPAD og IPHONE og APP´en er gratis at downloade.

IPAD_Sensor_HeartMath_Tost_Yoga

Med en HeartMath Inner Balance Sensor får du et redskab der måler din psyke in real time. Det betyder du visuelt kan tracke, hvordan dine tanker og følelser påvirker dit hjerte og hjerne. Det er med til at guide, træne og opbygge dit indre fokus.

Hvad er den største forskel mellem ”almindelig” Meditation/Mindfulness og HeartMath Meditation?
At med HeartMath meditations teknik skaber du en positiv og harmonisk følelsesmæssig kommunikation imellem hjerte=krop og hjerne=nervesystem. Du flygter ikke ud og væk men ind og hjem psykisk som fysisk. Hjerte og hjerne taler sammen i et fællesskab der biologisk heler krop, sind og ånd. Og dit Limbiske system kan gå på Retreat.

Stress defineret ud fra HeartMath meditations perspektiv.
Negative følelser er den største stressfaktor…Du kommer i stress når negative følelser skaber en uregelmæssig hjerterytme. Hjernen vil opfange den uregelmæssige hjerterytme som direkte stress respons der aktiveres i ANS og din instinktive kamp-flugt reaktion sættes i gang. Der bringes ubalance imellem det endokrine system, hormonsystemet, immunforsvaret og hele kroppen. Derimod skaber positive følelser øget harmoni og en blød og regelmæssig hjerterytme som styrker vores hormonsystem, nervesystem og sundhed.

Med HeartMath meditations teknik træner du med positive følelser på Hjerte Coherence, som giver en balanceret og blød hjerterytme som styrker dit nervesystem. Jo højere HRV/ hjerte rytme variabilitet, jo sundere, stærkere og fleksibelt nervesystem. Jo lavere HRV/ hjerte rytme variabilitet, jo mindre fleksibelt nervesystem som er en takket hjerterytme.
incoherence_coherence_hjernehjerte

Cohenernce og incoherence hvad er det?.
Coherence er hjerte og hjerne alignment der reducerer stress og forbedre dit helbred. Det betyder at dit hjerte nemt kan kommunikere med din hjerne, at du kan slappe af i dit nervesystem, hormonsystem og krop. Gennem positive følelser skaber du en blød hjerterytme og holder din coherence. Incoherence er når dit hjerte og din hjerne ikke længere er i sync, hjerterytme er takkede og ujævne og dine negative følelser bliver styrende. Din hjerne opfanger den disharmoni og du ryger hurtigt ind i stressrespons.

Koblingen mellem hhv. positive/negative følelser og HRV=din hjerterytme?
Ved en positiv følelse skabes der en indre harmoni og din hjerterytme blødgøres. Her sker en balance imellem sympatiske og det parasympatiske nervesystem (ANS). Ved negative følelser får du den modsatte effekt og derved en takket og ujævn hjerterytme samt ubalance i ANS.